FR I NL    

Akoestische oplossingen

Op het vlak van de akoestiek onderscheiden we twee belangrijke aspecten: akoestische isolatie (of geluidsisolatie) en akoestische correctie (of geluidsabsorptie). Fesial biedt oplossingen voor geluidsabsorptie, d.w.z. het geluidscomfort in een ruimte. Dat is afhankelijk van de gebruikte materialen bij de constructie. De nagalm van geluiden heeft een directe invloed op het akoestisch comfort van een ruimte. De nagalmtijd is de tijd die nodig is om een geluid in een omgeving te laten verdwijnen. Als die te lang is, overlapt die het volgende geluid, waardoor stemgeluid in de ruimte onverstaanbaar wordt. Dat heeft ook een impact op het geluidsniveau van de ruimte. De nagalmtijd wordt beïnvloed door het volume van de ruimte en de absorptiekwaliteit van de gebruikte materialen. Het gebruik van absorberende materialen vermindert de nagalmtijd en verbetert het akoestisch comfort.

Toepassingen

Klik op het domein om veel voorbeelden te ontdekken

Fesial - Akoestische oplossingen
Horeca
Fesial - Akoestische oplossingen
Kantoren
Fesial - Akoestische oplossingen
Scholen en kinderdagverblijven
Fesial - Akoestische oplossingen
Wellness
Fesial - Akoestische oplossingen
Gezondheid
Fesial - Akoestische oplossingen
Divers

Producten

Hoe combineer je akoestisch en esthetisch comfort binnen een betaalbaar budget?Met Fesial ontwerpt U akoestische panelen, akoestiche wandpanelen, akoestische wanden, akoestisch plafond, akoestische schermen, akoestiche baffels, akoestische scheidingswanden, akoestisch bureauscherm ,… volledig op maat ! Oplossingen voor restaurants, hotels, scholen, kantoren,…

 

 

Wij gebruiken hiervoor een modern en modulair concept bestaande uit een ultralicht aluminiumprofiel (A), een 50 mm dikke geluidsabsorberende schuim (B) en bedrukt textiel met print of effen kleur (sublimatieprint met HD digitale kwaliteit).

Het bedrukte doek wordt op het aluminimukader (A) bevestigd met behulp van een siliconen pees (C) waardoor het doek optimaal kan worden opgespannen en gemakkelijk kan worden vervangen.

 

Fesial - Akoestische oplossingen

A

Fesial - Akoestische oplossingen

B

Fesial - Akoestische oplossingen

C

Akoestische Muurkader

Voorbeelden

Scheidingswanden

Voorbeelden

Plafonds

Voorbeelden

Caimi

Italiaanse fabrikant van akoestische panelen van polyesterschuim, bekleed met Trevira-stof. Frameloze oplossing voor lichte, dunne en resistente panelen.

Ontdek CAIMI-oplossingen

Box & Akoestische cellen

SBS en myO willen een antwoord bieden op de problemen van geluidsoverlast in open spaces en hebben zich gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van geconnecteerde en akoestische pods voor individuele en gezamenlijke werkruimtes.

Ontdek Box oplossingen

Akoestische verlichtingen

Creatie van akoestische objecten en lichtarmaturen in Basotect melamineschuim.

Catalogue_Akomo_Fesial

SILENTPHON

Het akoestsich paneel Superphon is rondom voorzien van een onzichtbaar kader gevuld met hoogwaardig absorptiemateriaal en aan de zichtzijde afgewerkt met een akoestisch open Camira doek.

Ontdek SILENTPHON

GREENWALL

Concept van planten wanden, plafonds en schermen zonder onderhoud

Ontdek GREENWALL

PET Panelen en Objecten

Lichte en ecologische akoestische panelen (PET 100% recycleerbaar)

 

Meubilair

Fesial - Akoestische oplossingen
Akoestische oplossingen
Fesial - Led Kader
Led Kader
Fesial - Visuele communicatie
Visuele communicatie
Fesial - Papier architectuur
Papier architectuur
Fesial - Stands
Stands
Fesial - Diversen
Diversen