FR I NL

Akoestische oplossingen

Op het vlak van de akoestiek onderscheiden we twee belangrijke aspecten: akoestische isolatie (of geluidsisolatie) en akoestische correctie (of geluidsabsorptie). Fesial biedt oplossingen voor geluidsabsorptie, d.w.z. het geluidscomfort in een ruimte. Dat is afhankelijk van de gebruikte materialen bij de constructie. De nagalm van geluiden heeft een directe invloed op het akoestisch comfort van een ruimte. De nagalmtijd is de tijd die nodig is om een geluid in een omgeving te laten verdwijnen. Als die te lang is, overlapt die het volgende geluid, waardoor stemgeluid in de ruimte onverstaanbaar wordt. Dat heeft ook een impact op het geluidsniveau van de ruimte. De nagalmtijd wordt beïnvloed door het volume van de ruimte en de absorptiekwaliteit van de gebruikte materialen. Het gebruik van absorberende materialen vermindert de nagalmtijd en verbetert het akoestisch comfort.

Toepassingen

Klik op het domein om veel voorbeelden te ontdekken

Horeca
Kantoren
Scholen
Wellness
Particulier
Divers

Producten

Hoe combineer je akoestisch en esthetisch comfort binnen een betaalbaar budget?Met Fesial ontwerpt U akoestische panelen, akoestiche wandpanelen, akoestische wanden, akoestisch plafond, akoestische schermen, akoestiche baffels, akoestische scheidingswanden, akoestisch bureauscherm ,… volledig op maat ! Oplossingen voor restaurants, hotels, scholen, kantoren,…

 

 

Wij gebruiken hiervoor een modern en modulair concept bestaande uit een ultralicht aluminiumprofiel (A), een 50 mm dikke geluidsabsorberende schuim (B) en bedrukt textiel met print of effen kleur (sublimatieprint met HD digitale kwaliteit).

Het bedrukte doek wordt op het aluminimukader (A) bevestigd met behulp van een siliconen pees (C) waardoor het doek optimaal kan worden opgespannen en gemakkelijk kan worden vervangen.

 

A

B

C

Akoestische Muurkader

Voorbeelden

Scheidingswanden

Voorbeelden

Plafonds

Voorbeelden

Caimi

Italiaanse fabrikant van akoestische panelen van polyesterschuim, bekleed met Trevira-stof. Frameloze oplossing voor lichte, dunne en resistente panelen.

Ontdek CAIMI-oplossingen

SBS

SBS wil een antwoord bieden op de problemen van geluidsoverlast in open spaces en heeft zich gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van geconnecteerde en akoestische pods voor individuele en gezamenlijke werkruimtes.

Ontdek SBS-oplossingen

Akomo

Creatie van akoestische objecten en lichtarmaturen in Basotect melamineschuim.

Catalogue_Akomo_Fesial

Meubilair

 

Akoestische oplossingen
Lichtgevende kaders
Papier architectuur
Stands
Diversen